Livion

Välkommen

Livion är ett programvaruhus. Våra toppexperter utnyttjar moderna teknologier och förverkligar lösningar enligt våra kunders olika behov. Slutresultatet blir ofta en webb-, mobil-, databas- eller molnapplikation. Vår kommunikationsprodukt, samt våra lösningar för industriellt internet och sakernas internet, sammankopplar apparater till applikationer och applikationerna till system. Härmed bildas en sömlös helhetslösning. I mera omfattande projekt kan kunden även vid behov få lösningar inom automation, elektronik och elplanering via vårt samarbetspartnernätverk.

Rekrytering

Vi är erfarna och samtidigt inspirerade specialister, som förverkligar fina saker. Livions personal har i snitt över 10 års erfarenhet. På den tiden har vi framgångsrikt förverkligat lösningar åt allt från små enmannaföretag till stora världsledande företag. Anslut dig till oss genom att sända in din ansökan till adressen rekry@livion.fi

Tjänster

Produktutveckling och projekt

Vi är erfarna och motiverade aktörer inom vår bransch. En enkel idé är det enda som behövs för att komma igång med oss. Vi kan erbjuda vår sakkännedom genom att vara hel- eller delansvariga i projektets olika skeden och roller. Vi kan hjälpa om du behöver en mobilguru, en planerare av användargränssnitt, en databasspecialist, en html5-guru eller en projektdragare.

Industriellt internet & IoT

Industriellt internet, sakernas internet (IoT) och datakommunikation mellan maskiner (M2M) Vi gör datasäkra applikationslösningar som täcker hela informationskedjan om uppföljningsmålen till slutanvändaren. Vi väljer lämpliga teknologier för att koppla ihop sensorer och apparater till utomstående system, till molnet eller till lokal styrning. Applikationerna kan sköta om övervakningen, styrningen, förebyggande funktioner och optimeringen. Filtrering och sammanställning av data till väsentlig information föder idéer och nya affärsverksamhetsmodeller.

Internet- och mobilapplikationutveckling

Vi gör applikationer enligt avtal med hjälp av bästa ändamålsenliga teknologier. Webbläsare som vi stöder är t.ex. Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera och Safari. Mobilapplikationer förverkligar vi till operativsystemen iOS-, Android-, Windows- och Qt.

Full stack development

Front end och back end. Vi gör användarvänliga skalbara webbläsar- och mobilapplikationer till olika apparatmiljöer och operativsystem. Vi lägger stor vikt vid moderna teknologier, användbarheten och ändamålet. Vi gör effektiva back end lösningar, som kommunicerar med olika tjänster, gränssnitt och databaser.

Nöjesinriktade applikationer

Enligt avtal gör vi webbläsarbaserade läro- och nöjesspel samt multimedia-applikationer.

Industrier

Fastighetsautomation

Med hjälp av vår Livion Connect-produkt kan vi sammankoppla fastigheters mätningar, styrningar och övervakning till en helhetslösning. Hanteringen kan ske lokalt eller i molnet – direkt eller på distans. Vi levererar lösningar åt OEM-produkttillverkare, teknologiföretag och byggföretag.

Logistik, havs- och fartygsindustri

Våra verksamhetsstyrningslösningar för övervakning och rapportering kan användas både direkt och på distans. Vi förverkligar även fokuserade datainsamlingssystem. OEM-produkttillverkare, teknologiföretag och rederier utnyttjar vår sakkännedom.

Energi och el

Vår Livion Connect-produkt möjliggör övervaknings-, styrnings- och rapporteringslösningar inom kommunikation, verksamhetsstyrning och miljöbranschen. Systemet kan användas direkt eller på distans. Vi skräddarsyr lösningar enligt kundernas specifika behov åt företag inom energiindustrin och åt OEM-produkttillverkare.

Nöje och media

Vi gör lärospel, som kan användas direkt i webbläsaren eller laddas ner som applikation till mobila apparater. Vi har även gjort olika publiceringsverktyg. Som kunder har vi media- och teknologiföretag, reklambyråer, offentliga förvaltningar samt ideella organisationer.

Produktionsindustri

Vi levererar olika system för verksamhetsstyrning och produktionsmiljöer som underlättar olika processers övervakning, styrning och rapportering. Vår Livion Connect-produkt är ofta den bästa lösningen för dessa ändamål. Vi kan också skräddarsy applikationer och förnya våra kunders befintliga system. T.ex. OEM-produkttillverkare, teknologiföretag och produktionsfabriker använder våra lösningar och tjänster.

Hälsovård och välmående

Vi förverkligar applikationer, som kan kopplas till system inom hälso- och sjukvården. Våra kunder hör till branschens kommunala sektor eller är privata näringsidkare eller produkttillverkare. Övervakning, styrning och rapportering sker lokalt och i molnet med t.ex. vår Livion Connect-produkt. Vi levererar även interaktiva internetapplikationer för hantering av information som underlättar kommunikation mellan serviceleverantören och användarna.

Miljö och cleantech

Med hjälp av vår Livion Connect-produkt kan vi göra lösningar för verksamhetsstyrning och olika produktionsmiljöer. Vi förverkligar även datainsamlingssystem för OEM-produkttillverkare och branschens industri.

Samarbetspartners och kunder

ALMA, Asennustiimi, Attracs, Beamex, Centria, Creamedia, Eniro, Ekorosk, Eleca, Fidelix, Freeport Cobalt, FSM Group, HUR, Idean Enterprises, Jake Rakennus Bygg, Kielikone, Kiuru, Kokkolan Energia, Kokkolan kaupunki, Kruunupyyn Sähkölaitos, LST, Neusoft, NSA Yhtiöt, Ouman, Raisoft, Tieto, Valio...

Produkter

Livion Connect

Livion Connect är en datasäker programvarumiljö, som kopplar ihop apparater, användargränssnitt och back end tjänster i realtid. Livion Connect möjliggör apparaters fjärrstyrning via uppkoppling till molnet, varifrån de är åtkomliga via plattformsoberoende webbapplikationer. Till Livion Connects styrkor hör skalbarhet och redigerbarhet. Livion Connect kan kopplas ihop med andra tjänster och databaser.

Livion Connect är Livions svar på den ständigt ökande efterfrågan på industriellt internet och sakernas internet. Många branschers ledande toppföretag har redan skaffat Livion Connect för att öka sin konkurrenskraft. Ta kontakt så diskuterar vi på vilket sätt Livion Connect kan främja din affärsverksamhet.

Mer information

LivionKey

LivionKey nyckelautomaten fick sin början, då aktörer, som hyr ut stora mängder bostäder och stugor, upplevde att överlåtelse och mottagande av nycklar krävde mycket tid och resurser. Därför utvecklade vi en intelligent och distansstyrd nyckelautomat-lösning.

Mer information

Livion i världen

Owl Invasion

Owl Invasion är ett nytt mobilspel där ugglornas magi och ett spel med retro-känsla förenas till en upplevelse som alla kan ta del av.

Se

Kiuru

Ett publiceringsverktyg inom hälsovårdsbranschen, som även uppdaterar information från kundens intranet till hemsidan.

Se

JS1k

Andra plats i den internationella programmeringstävlingen JS1k JavaScript med "Highway at Night"-demon.

Se

Kontaktuppgifter

Huvudkontoret

Livion Oy
Strandgatan 7
67100 Karleby
Finland

Postadress

Livion Ab
PB 10
67101 Karleby

E-post

fornamn.efternamn@livion.fi

Asko Lamminen

Verkställande direktör, Jakobstad

  +358 400 919 351

Timo Huttunen

Produktutvecklingschef, Uleåborg

  +358 40 544 3458

Pasi Harju

Teknologichef, Oulu

  +358 40 543 1905

Jani Ylikangas

Utvecklingsdirektör, Karleby

  +358 400 851 846

Henri Keski-Sikkilä

Chef, Mjukvarutjänster, Karleby

  +358 50 438 4171